Tekirdağ Köftesi
Tekirdağ denilince akla ilk gelen yiyecektir kendisi. Genellikçe Akçaabat köftesiyle karşılaştırılır ancak ikisinin de arasında büyük bir fark vardır. Lezzetleri birbirlerine denk değildir. Tekirdağ köftesi üç aşamalı olarak yoğrulur, içine irmik konulur. Bir de yanında yiyeceğiniz acı sos her şeyi değiştirir. Sosun acısı ne kadar iyiyse köfte de o kadar lezzetli olur.

Cizleme
Aa ben bunu biliyorum dediğinizi duyar gibiyim. Akıtma ya da krep adı da verilen o güzel yemeğe benzetiyorsunuz. Ancak kendisi birebir bunlardan değil. Krep ve akıtmada çıkan hava baloncukları kapatılmaya çalışılır. Cizlemede ise ne kadar çok baloncuk çıkarsa o kadar iyidir. Ayrıca cizleme yapılan tavada başka hiçbir yemek yapılmaz ki cizlemeler hep güzel olsun.

Hayrabolu tatlısı
Hayrabolu değildir o be canım, ayraboludur. Kendisi kemalpaşa tatlısının büyükçesi, üzeri tahinlisi ve dondurmalısıdır. Ne kadar tok olursanız olun rahatlıkla yiyebileceğiniz güzelliktedir. İnsanın içini açar. Açmaz mı canım.

Sini mantısı
Kıymayla değil et ile yapılan, sini yani tepsiye yerleştirilen mantıdır. Hamurların içine etler yerleştirilir, sini de hoop fırına. Ardından üzeri yoğurtlanır, allanır, pullanır, afiyetlenir. Yaş ve olgun üzümlerden hazırlanan, iç serinletici bir lezzettir. Lıkır lıkır içilmesiyle ünlüdür. İçine yaz günlerinde bir de buz girdi mi milli içecek olmasına ramak kalır.

Burma sucuk
İnecik’te bulunan ve pek çok işletmenin satışında bulunduğu et çeşitlerinin yanı sıra burma sucuğu da enfestir. Teke ve oğlaklardan elde edilen etlerden hazırlanır, İnecik’e özel burma sucuklar olmuş olur.

Damat paçası
Altta tavuk suyuyla ıslatılan yufkalar, üstte didilmiş tavuk etleri. Tam bir ziyafet masası, tam bir şölen. Yoğurtlu sosunu da unutmamak gerek.

Kandilli mantı
Av etli bohça mantı gibidir, kökenleri böylesine yakındır birbirine. Yalnızca Tekirdağ’da değil aynı zamanda Çanakkale ve Edirne’de de yapılır. İçinde tavuk eti vardır, tavuk ciğeri vardır, tereyağ vardır. Mis gibi kokmadı mı sizce de?